İzleyiciler

30 Nisan 2016 Cumartesi

Diş Sürme Kisti

  Çocuklar sayesinde bir çok yeni şey öğreniyoruz. Diş sürme kisti de bunlardan bir tanesi. Çocukların diş çıkarmaları sancılı oluyor. Bazısında ateş bazısında ishal ,huzursuzluk, bir çok etkileri oluyor.

  Bizim şimdiye kadar toplam 6 dişimiz çıktı üsten 4, alttan 2 tane. Bunları çok rahatlıkla çıkardık ateş, ishal olmadı. Fakat geçen oynarken üst tarafta damağında bir şişlik fark ettim şişlikte kan toplamış gibi bir morluk vardı. İlk önce hemen panikledim çünkü daha önceki diş çıkarmalarında bu şekilde olmamıştı. Daha sonra Google amcaya bir sorayım dedim :) bakalım bu konuda bir yazı var mı? Karşıma diş sürme kisti çıktı.

 Nedir bu diş sürme kisti ? Azı dişleri çıkarken dişin yapısından dolayı  dişi patlatma aşamasında damakta morluklu bir kist şeklinde bir yapı oluşuyor. Diş patlarken bu kisti de patlatarak yok ediyor. Zararlı bir durum değil fakat diş uzun bir süre patlamazsa en az 3 hafta o zaman doktora göstermekte fayda var. Doktor bu kistin üzerine küçük bir çizik atarak dişin rahat bir şekilde patlamasını sağlıyor.

 Atlas'a gelince diğer dişlere göre daha zahmetli geçiriyor bu durumu. Başta yemek istemiyoruz, daha çok yumuşak ve sıvı gıdalar tüketiyoruz. İshalimiz, çok yoğun olmasa da mevcut. Daha patlatamadık dişi bir kaç gün daha bekleyip  çıkmazsa doktora bir kontrole götürücem. Umarım buna gerek kalmaz kendiliğinden çıkar.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok geçmiş olsun atlasa.. bu seti bilmiyorum ben ama kehribar kolyesi duymuştum bende öyle ögrenmiştim deneme fırsatım olmamıştı ama diş ağrılarına iyi gelen bir taşmış.. annelik süreci neler neler öğretiyor :)))

Unknown dedi ki...

Çok teşekkür ediyorum canım. Kehribarı bende duydum ama kullanmadım şimdiye kadar.