İzleyiciler

5 Mayıs 2016 Perşembe

PARKTA TERÖR

İzmir'den döndüğümüzden beri günde bir defa parka çıkıyoruz.Çok iyi geliyor Atlas'a enerjisini bir nebzede olsa atıyor.Son zamanlarda sabahları gidiyoruz parka daha sakin oluyor ve daha çok Atlas'ın yaşıtları oluyor o saatlerde.

Sürekli Atlas'ın arkasında koşturuyorum Ama etrafı gözlemlediğimde bir çok anne veya baba arkadaşları ile oturup muhabbet ederken çocuklar kendi başlarına oynuyorlar.Muhabbet ederken çocukları nerede, ne yapıyor diye bakmıyorlar bile.Bunun yanı sıra üstüne üstlük çocukları başka çocuklara zarar verirken bile umurlarında olmayıp üstüne üstlük üste çıkmaya çalışıyorlar.

Bu olayın bir örneğini arkadaşım yaşadı geçenlerde. Birkaç arkadaş toplanıp parka gitmişler. Oğlu 2.5 yaşına, kızı daha 6 aylık. Oğlu, parkta oynarken yanına 6 yaşında bir çocuk elinde sopayla gelmiş ve  hadi savaşalım demiş, arkadaşın oğlu bunu kabul etmeyince sopa ile bizim arkadaşın oğlunun yüzüne  vurmaya başlamış, arkadaşımda hemen müdahale edip annelik içgüdüsü ile çocuğu ittirmiş. Bunu da diğer çocuğun dedesi görmüş ve bir hışımla arkadaşın yanına gelip:Ne yapıyorsun o daha çocuk! diye çıkışmış ( sanki arkadaşın oğlu koca adam). Arkadaşım adama olayı anlatmaya çalışmış ama ne mümkün adam başlamış küfür etmeye.Bunun üzerine arkadaşın annesi de yanlarına gitmiş bu şekilde tartışırken adam ne yapmış dersiniz?  Önce arkadaşın annesine, sonrada arkadaşa yumruk atmış.Tabi ikisi de yere yığılmış ,adam ise kaçmaya başlamış ve bizimkilerde toparlanıp arkasından gitmişler.Tabi bu arada bizimkiler eşlerini çağırmış ve olay büyümüş polise, karakola kadar gitmiş.Bunun üzerine karşı taraf kadına şiddet yüzünden büyük meblağ ceza alacaklarını duyunca bizimkilere para teklif etmişler, şikayetlerinden vazgeçsinler diye.Bizimkiler kabul etmemiş ve şikayetçi olmuş.
 İşte  ülke, dünya olarak geldiğimiz nokta bu. Kimsenin kimseye tahammülü kalmamış. Adam torununu uyarıp bizim arkadaş ile normal bir konuşma yapsa iş buralara kadar gelmeyecek.Bu şekilde olayları duydukça insan parka gitmeye bile çekiniyor. Hiç bir yerde gönül rahatlığı ile dolaşamaz oluyoruz.ÇOK YAZIK!

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Eskiden çocuklar kavga eder büyükler izler çok büyürse olay ayırır aman çocuk işte ne olacak derlerdi.. şimdi büyükler kavga ediyor çocuklar izliyor aman ne olacak devam edelim diyorlar.. Her gün yaşanan örnekler bunlar ve düzelecek gibi de görünmüyor.. çocuklar şiddeti öğrenmesin zarar görmesin diye yetiştirmeye çalışan nesil hep dayakla şiddetle yetişmiş asıl trajedi burda bence

Unknown dedi ki...

Aynen de öyle çocuk kavgası birden büyüklerin kavgasına dönüşüyor.

Unknown dedi ki...

Hah işte o vuran çocuğun da nasıl bir aileden çıktığı ortada. Topluma zarar ziyan bu inanlar. Şiddet eğilimli insanlar saptanıp çocuk yetiştirmeleri ve belki de çocuk sahibi olmaları engellenmeli diye düşünüyorum. Çok katı gelebilir ama bizim çocuklarımızın suçu ne değil mi?

Unknown dedi ki...

Çocuk aileden gördüğünü yapıyor tabi ki rol model sonuçta.

Ece Evren dedi ki...

Bir de yayın seçtim okudum.Güzel paylaşımdı doğrusu.
Seni anlıyorun canım.O tip anneleri bilirim.Benim oğlum da tepe üstü yere üşmüştü sırf oğlum yapma demeyen bir arkadaşım nedeniyle.Onları hiç anlayamıyorum.Sevgilerimle :)