İzleyiciler

11 Mart 2016 Cuma

Akdeniz Anemisi-Talasemi

Arkadaşımın kızı Atlastan 3 ay küçük ama doğduğundan beri huzursuz minik, sürekli ağlıyor ,geceleri uyumuyor,ek gıdaya geçtikten sonra hiç ek gıda yemiyordu. Arkadaşım da yazık perişan halde yalnız başına bu durumla baş etmeye çalışıyor.Gitmedikleri doktor kalmadı her seferinde bir sürü tahlil yapılıyor ama sonuç, yok bişey. Tabi bütün belirtilerinin yanı sıra miniģin kilo almaması ve gelişiminin geride olması da cabası.Gittikleri doktorun biri özel mamalar verdi kilo alsın diye, mamaların fiyatı da bir hayli yüksek.Onun için de rapor çıkardılar ama kilosuna bu mamalarda etki etmedi. Bu şekilde minik 10 aylık oldu son gittikleri doktor kontrolünde kızın talasemi olduģu ortaya çıktı.Miniğin bütün huysuzlukları ,yemek yememeleri,kilo almaması talaseminin belirtisiymiş.Talaseminin iki çeşidi varmış taşıyıcı olarak ve hastası olarak.Minikte taşıyıcı olarak mevcutmuş bu nedenle evlenene kadar bir sorun olmuyormuş evlenip çocuğu olacağın da kontrol altında olması gerekiyormuş. İnsanın başına gelmeyince bu kadar ayrıntılı bilmiyor bu tür hastalıkları.Bebeğimizde önemsemediğimiz bir davranış bir hastalığın belirtisi olabiliyor.

2 yorum:

anne güncesi dedi ki...

Akdeniz anemisi topuk kanında çıkıyor muydu öyle hatırlıyorum? Belki de atladılar testi yapan kişiler. Allah şifa versin

Unknown dedi ki...

Bildiğim kadarı ile topuk kanı başka bir rahatsızlık için.Ama tabi doktorların bir ihmali olduğunu düşünüyorum çocuk 10 aylık olmuş yeni teşhis konulması düşündürücü.Teşekkür ederim anne güncesi.