İzleyiciler

3 Eylül 2015 Perşembe

Göğüs Çatlağı

Göğüs çatlakları her yeni doğum yapmış ve emziren annelerin sorunu olduğu gibi benimde en sıkıntı yaşadığım konudur.Doğumdan iki gün sonra acılarım başlamıştı tabi sıkıntılarda.Bir taraftan acı çekerken diğer taraftan Atlas'ı emziriyordum ve etrafımdaki insanlar ikide bir emzir çocuğu dedikçe iyice sinirleniyordum.

Hiç unutmuyorum bir akşam süt sağarken kan geliyordu göğsümden tabi onu dökmek zorunda kalmıştım.
Annelik ne kadar fedakarlık gerektiren birşey.Bir taraftan çocuğunu doyurmak zorundasın diğer taraftan acıdan ağlıyorsun...
Tabi bu şekilde olunca geçsin diye bir çok şey deniyorsun  ve herkes  birşeyler söylüyor.Ben ilk tabi ki çatlak kremlerini denedim fakat pek memnun kalmadım.Daha sonra kantaron yağı denedim biraz iyi gelir gibi olmuştu ama biraz.En sonunda internetten bulduğum ayva çekirdeği ile olan jeli denedim ve ondan çok memnun kaldım.Çatlaklar kısa süre sonra geçmeye başladı.
Ayva çekirdeği : 6 - 7 tane ayva çekirdeğini bir bardağa koyuyorsun üzerine biraz su ve zeytinyağı koyup bir gün boyunca bekletiyorsun o jel haline geliyor ve onu göğüs uçlarına istediğin sıklıkla sürebiliyorsun.
Bunun  dışında arkadaşımın doğumdan sonra söylediği içi  benim yapmadığım  bir uygulama da; doğumdan bir ay önce hergün göğüs uçlarına soğanı kesip sürüyorsun ve göğüslerin hiç çatlamıyor.
Herkese iyi gelen farklıdır bunlarda size alternetif olsun :)

4 yorum:

sevdicann dedi ki...

Ayy eski günleri hatırladım.Benim de yara olmuştu.Bebek emdikçe nasıl acırdı..Lansinoh krem kullanmıştım iyi gelmişti..Ama doğal yöntemler olduğunu bilsem daha iyi olurdu..

Unknown dedi ki...

Bende lansinoh kullandım ama pek iyi gelmedi bana.Çok zor gerçekten.

Unknown dedi ki...

Ayy ben neler çektim uff anlatamam Allah kolaylık versin

Unknown dedi ki...

Gerçekten çok zor çok