İzleyiciler

7 Nisan 2016 Perşembe

BEBEKLERDE İŞİTME TESTİ

Bebişlerimize doğduģu andan itibaren testler yapılıyor erken tedavi yapılabilsin diye.İşitme testi de bunlardan biri.Benim için biraz sıkıntılı günlere neden olmuştu.Bunu da sizlerle paylaşmsk istedim.

  Atlas  doğduktan bir gün sonra hemşire işitme testi yapılması gerektiğini söyledi ve bizi alt kata indirdi.Aşağıya inerken tedirgin oldum ya bir sorun olursa ya duyma problemi varsa ne yaparım diye beş dakikada kafamda kurdum.Aşağıya indiğimizde önümüzde bir aile vardı bebeklerine işitme testi yapılıyordu.Çocuğun kulağina küçük bir alet ile zarar vermiyecek seviyede ses dalgası gönderiyorlarmış.Önümüzdeki çocuğun testi normal çıkmış sıra bize gelmişti.Bende ister istemez bir panik, Atlas'ın  iki kulağına da aleti koydular .Sonuç ; net bir bilgi yok, bizimkinin kulağına anne karnında su kaçmış.Allahım sanki başımdan aşağı kaynar su dökülmüştü.Ya doktor beni üzmemek için  bu şekilde demişse ya bebeğimin duymasında bir problem varsa diye düşünmeden edemiyordum.Doktor bu testin tekrar yapılması için göbeği düştükten sonra gelin dedi.Tabi ben bu moral bozukluğu ile odaya çıktım.Atlası kendim denemeye başladım. Yüksek sese tepki veriyor mu ne yapıyor diye :).

O 10 gün bana geçmedi her fırsatta Atlas'ı deniyordum.Göbeği düşünce test yaptırdık.Veeee sonuç oğluşum duyuyor.




6 yorum:

Unknown dedi ki...

Endiseni anliyorum canım,anne olmak iste :-) sezeryan ile doğan bebeklerde çoğunlukla görülüyor. Bizde de vardi bir kulaginda ama gecti. Hatta ayni anda inen iki bebekde de vardi. En büyük endişen bu olsun arkadaşım :-)

anne güncesi dedi ki...

Annelik hep evhamlarla dolu

Unknown dedi ki...

Hamilelikten başladı bu evhamlık☺

Unknown dedi ki...

Şimdi komik geliyor ama o zaman insan çok evham yapıyor

Unknown dedi ki...

çok şükür Allah bağışlasın

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim